perjantai 8. syyskuuta 2017

Njåls Egil "Ilja"

© Vapaasti by AK


NimiNjåls Egil KutsumanimiIlja
Skp ja säkäruuna, 141cm Syntymäaika8.12.2008, 8v.
Rotunorjanvuonohevonen Värihallakko
KoulutustasoheA/90cm Hoitajavapaa!Luonne

Vuonohevosruuna, joka on tallin varmajalkaisimpia hevosia. Ilja tulee jokaisen rapsuttavan käden luokse rauhallisen varmasti ja painaa päänsä mielellään kainaloon, uinuu mielissään harjauksen aikana. Sen kanssa on helppo tehdä yhteistyötä: satula laitetaan yhteistuumin ja ovesta kävellään kahdestaan ulos, taluttaja yleensä sopivasti edellä ja varma ruuna heti perässä, jollei matkalle osu mitään tarpeeksi kiinnostavaa asiaa.

Iljallakin on omakin elämä ja omat tavoitteensa ja halunsa. Se on kiva ja mukava ratsastettava, ja se tekee suurin piirtein sen, mitä ratsastaja pyytää. Liikkeiden hiominen on lähes kivutonta, ja Ilja nauttii myös hyppäämisestä. Yleensä ratsastaja menettää hermonsa ennen sitä, sillä niin kiltti ruuna kuin Ilja onkin, sen sataprosenttinen mielenkiinto on saavutettavissa ainoastaan tarpeeksi keskittyneessä mielentilassa. Se voi kääntyä voltin jos toisenkin tajuamatta sitä mitenkään, ja toisinaan, kun se ei käänny, on jotain paljon mielekkäämpää tekemistä. Metsässä se voi erkaantua polulta ihan vain todettuaan, että se on paljon mukavampi suunta. Ratsastajan komentaessa se ei provosoidu, vaan kiipeää vaikka puuhun tarvittaessa. Iljan tasainen reippaus ja luotettavuus tuottavat joskus päänvaivaa ihmisille.Sukutaulu

emä. Gunhilds Frida (evm) emänisä. Dan Filip (evm) emänemä. Johannas Alva (evm)
isä. Gunnar (evm) isänisä. Hjalmar (evm) isänemä. Hulda-Ina (evm)Hoito-ohjeet

- asuu pihatossa Tirrin ja Joonan kanssa
- Kovilla pakkasilla tarvitsee tummanvioletin toppaloimen (keltaiset nauhat). Hikisenä päälle voi laittaa violetin villaloimen, ja se lämmittää myös kylmällä, sateisella ilmalla (esim. sadeloimen alla) tai pikkupakkasilla. Keltasinimustaa sadeloimea käytetään rankkoina sadepäivinä.
- vain hoitaja saa syöttää makupaloja (porkkanoita, omenoita, kuivaa leipää) kohtuudella!
- hoidetaan ulkona puomilla tai käytävällä.
- käytetään etujalkojen jännesuojia ja takajalansuojia. Pintelit ovat kouluratsastuskäyttöön. Musta yleissatula ja keltainen, kimalteleva satulahuopa.
Varusteet

Varusteet on ostettu virtuaalisesta hevostarvikeliikkeestä Equestrian PRO:sta. Kiitos kuvista!